Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Laipni lūgti atpakaļ!

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: mā
Datums:   06.07.2020 15:26

Tas, ko vēl es kā blondīne virtuvē protu, turklāt, ļoti labi protu, ir uzcept smalkmaizītes no pirktās jau gatavās mīklas.

Izkausēju bļodiņā sviestu kopā ar cukuru, daudzums pēc personīgās garšas vajadzības es cukuru lieku daudz, tam klāt piemaisu vai nu kanēli vai magones, daudzums arī tiek regulēts pēc personīgajām vajadzībām, visu kārtīgi samaisu un izsmērēju uz atrullētas gatavās mīklas plāksnes, kas iepriekš ir nedaudz pastāvējusi siltumā.
Tad aizrullēju plāksni smuki ciet garā desā un sagriežu mazās rozītēs, ko liekku uz pannas un tad plītī, cepot, kamēr maizītes ir gatavas.

Mūsu ģimenē visiem labāk garšo no kārtainās mīklas ceptas maizītes, bet arī no rauga mīklas tās sanāk tīri ok. Zemāk bildēs ir redzami abi varianti. :)



Kārtainā mīkla.




Rauga mīkla.

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: marfa
Datums:   06.07.2020 22:40

Šitie varianti ir zināmi labi. Vakar cepu ģimenē iecienīto sīpolkūku.

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: marfa
Datums:   06.07.2020 22:41

Nu re, beidzot arī bilde pievienojās! Paldies, mā!

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: mā
Datums:   07.07.2020 00:19

marfa -> Izklausās, ka Tev vnk kaut kas beidzot nostrādāja, jo es visu pārbaudīju, un viss darbojās arī no precīzi tādas pārlūkprogrammas kā Tava.

Sīpolkūku neesmu mēģinājusi. Bet esmu mēģinājusi uz mīklas plāksnes sakrāmēt virsū žāvēta speķa kubiņus un sieru un tad plāksni aizlocīt ciet. Arī sanāk garšīgi. Tur noteikti sīpolus un tomātu mērci arī var likt iekšā.

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: marfa
Datums:   07.07.2020 09:37

Labrīt, šeit bilde pievienojās, bet mīluļos nē. Varbūt bilžu izmērs par lielu?

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: mā
Datums:   07.07.2020 15:42

marfa -> Hmm, man patiešām ir ļoti grūti pateikt, kādēļ Mīluļi Tevi nemīl. :(

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: mā
Datums:   07.07.2020 15:43

marfa -> Varbūt cits bildes formāts? Kas notiek, ja Tu testa tēmā to bildi pamēģini ielikt un tad to, ko kura Tev ievietojās?

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: dingo
Datums:   11.07.2020 21:36

Marfa, a recepte ta kur???
Starp citu, ik pa laikam iedomāju, kā Tev iet ar to draudzeni, kurai Tu mācīji dzīvot un gatavot? Izdevās kaut kas?

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: marfa
Datums:   12.07.2020 15:32

Sveiki, sīpolpīrāga recepte būs šāda:

0,5 vai 1 kg rauga mīklas (atkarīgs cik biezu grib pamatni);
sacep sviestā vai labā margarīnā 0,5 kg sīpolus un atdzesē,
tikmēr sagriež 100 g žāvēta speķa vai citas gaļas (piem. liesāks šķinķis);
sarīvē 150 g asa siera, piemēram, Čedaras, vēl sāls, pipari, ķimenes (es samalu,) 2 olas un 200 g skāba krējuma.

Uzliekam rauga mīklu uz plāts ar augstām maliņām.
Uzliekam saceptos, atdzesētos sīpolus uz mīklas.
Uzliekam sagriezto speķi, pārkaisam ar sāli, pipariem, sieru, var arī ķimenēm.
Uzlejam virsū sakultu olu ar sk.krējumu un cepam 170 grādos 40 minūtes.

Un par klasesbiedreni.
Strādā skolā par apkopēju, laikam jau 4 gads.
ir grūti, ir depresija, ir veselības problēmas, jo nevar nekas būt labi, ja vairāk nekā 10 gadus es ēdis maizi, makaronus, pankūkas un reizēm šo to.
No dzīvokļa īres parāda ir tikusi vaļā, viss atmaksāts,
maznodrošinātās statuss vairs nav, alga 10-20 laikam eiro virs minimālās.
Saimniekot joprojām neprot..nauda iztērējas ātrī, izmācīt - pārmācīt grūti, radinieces neliekas ne zinis, pat nepiezvana.
Stumdāma un grūstāma, reizēm vismaz ieteiktajā virzienā dodas.
Dumja nav, bet slinka. Nav priekš kā censties.
Dzīvoklis lēnām ieaug atkal bardakā. Naudas remontam nav, ieteicu ielikt vismaz 20 eiro aploksnē katru mēnesi, lai rastos remonta fonds..
Smagi, grūti, vientuļi, un es arī nevaru un negribu visu laiku uzbāzties, izrīkot, lai gan mani daudz maz klausa. Nu vismaz darbs ir.
Bet vecāki šajā gadījumā ir 100 % vainīgi pie šīs situācijas, jo pastāvīgai dzīvei meitas nebija sagatavotas.

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: Titi
Datums:   12.07.2020 18:39

Man lasot un skatoties tēmu prātā tik Karlsons un Bokas jaunkundze.

marfa - sīpolkūka arī labs ielu vai brīvās dabas ēdiens:))
Nu es ar nebiju sagatavota pastāvīgai dzīvei, biju, esmu un būšu slinka, pārmācīt neizdosies, ēdu gan vismaz graudaugu putru, skaitījos nesaimnieciska:) Situācija mazliet sarežģītāka, bet tas nav ķēķa temats, man diemžēl šobrīd nav laika to pat apspriest citā nodaļā - mani piemeklējusi karma par lielo slinkošanu -daudz darba, neiedrošinos kā pašnodarbinātā sūdzēties. No apkopējas vietas jau būtu atlaista un depresijā.

 Re: Kanēļmaizītes un magoņmaizītes
Autors: Titi
Datums:   13.07.2020 00:16

Sāku pārdzīvot - kur manas Karlsongrāmatas, tā sagribējās pārlasīt par kanēļmaizīšu čiepšanu, ka varu atteikties no vakariņām:D

marfa - mums abām drukas kļūda - patstāvīgai dzīvei, nu es automātiski pārrakstīju:)

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *