Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Laipni lūgti atpakaļ!

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 firmas ēdiens
Autors: nu
Datums:   22.01.2021 18:51

Vai jums ir kāds īpašais firmas ēdiens, ko visi ciemiņi gaida?

 Re: firmas ēdiens
Autors: Titi
Datums:   23.01.2021 00:00

Kādreiz tas bija kefīra krēms, bet tad bija labs kefīrs...
Tagad katru reizi gatavoju, ja vispār to daru, kaut ko citu, vienmēr tādu, kas neprasa stāvēt pie plīts - visas sastāvdaļas salieku cepammaisā lai gatavojas pats.
Ciemiņiem garšo viss:))
Man tādi ciemiņi, kam ēšana nav galvenais, parasti mums sanāk groziņu vakari.
Cenšamies jau viens otru pacienāt:))

 Re: firmas ēdiens
Autors: nu
Datums:   23.01.2021 18:42

Nu ja, man ar ir bijušas dzimšanas diena, kad lūdzu ciemiņus nenest dāvanas, bet atnest ēdamos, lai man nebūtu jāsvīst pie plīts...

Kefīra krēms izklausās super, varbūt tev saglabājusies recepte?

 Re: firmas ēdiens
Autors: marfa
Datums:   30.01.2021 15:17

mums tie ir žāvēti vistu šķiņķi.
un mana siļķe zem kažoka.

 Re: firmas ēdiens
Autors: mm
Datums:   31.01.2021 19:58

Jūs paši tos vistu šķiņķus žāvējat?

 Re: firmas ēdiens
Autors: marfa
Datums:   02.02.2021 09:03

jā, paši marinējam, un arī žāvējam. reizēm arī kādu lasi vai breksi nožāvējam.

 Re: firmas ēdiens
Autors: kraans
Datums:   05.02.2021 21:25

3 pudeles stipra apiniisha un prieks visi dienai

 Re: firmas ēdiens
Autors: marfa
Datums:   07.02.2021 13:44

Apinis - fuj, kas tādu lētu suslu strebj:(
Tērvetnieks izlejamais vai Iļguciema kvass , tas būtu ka reiz.

 Re: firmas ēdiens
Autors: Titi
Datums:   14.02.2021 22:15

Par kefīra krēmu - precīzā recepte kaut kur noklīdusi, bet atradu principā līdzīgu.
Tas ir nevārīts krēms, puto atsevišķi olu dzeltenumus un baltumus, pie dzeltenumiem jauca kefīru, želatīna šķīdumu, laikam vaniļas cukuru un iecilāja olu baltumus. Vēlamas kvalitatīvas olas, skābens kefīrs.
Te pēc principa līdzīgā citronu krēma recepte ar saldo krējumu, pie kefīra krēma krējumu nelika:
https://http://www.santa.lv/raksts/ievasreceptes/receptes/edienu-veidi/deserti/citronu-krems-12697/

Lielākai daļai toreiz tas kefīra krēms garšoja vairāk par citronu, jo citronu garša bija visās kafejnīcas.
Tad bija labs kefīrs ar izteiktu kefīra garšu, tagad visādi gadās.
Varbūt inetā kaut kur ir nevārīta kefīra krēma recepte.

 Re: firmas ēdiens
Autors: Titi
Datums:   14.02.2021 22:18

Šitā veras vaļā:
http://www.santa.lv/raksts/ievasreceptes/receptes/edienu-veidi/deserti/citronu-krems-12697/

 Re: firmas ēdiens
Autors: nu
Datums:   16.02.2021 18:45

Milzu paldies, sanāca ļoti garšīgs! ar parastām veikala olām gan. Kuras skaitās kvalitātīvas olas?

 Re: firmas ēdiens
Autors: Titi
Datums:   16.02.2021 20:43

Ja garšīgs, tad labi, nesen akcijā uztrāpīju olām ar pilnīgi bezgaršīgu dzeltenumu - cepu atstājot šķidru dzeltenumu, tad varēja just, tad cepu omletes ar piedevām.
Parasti arī gatavoju no veikala olām, bet pirmo reizi ar brīvā dabā ēdušu mājas vistu olām brīnījos par dzelteno krāsu.

 Re: firmas ēdiens
Autors: Titi
Datums:   16.02.2021 20:57

It kā būtu jābaidās no salmonellām nezināmas izcelsmes olās, veikala olas kontrolē, ja mājas vistu olas visi ēd un nevienam nekas nekait, tad arī var ēst.

 Re: firmas ēdiens
Autors: Titi
Datums:   16.02.2021 21:01

Jēlā olas baltumā pie tam faktiski ir dabiska antibiotika - lizocīms.

 Re: firmas ēdiens
Autors: nu
Datums:   17.02.2021 20:56

Oho! šito nezināju. Vai olas var ēst, cik vien grib? (no veselības viedokļa)

 Re: firmas ēdiens
Autors: Titi
Datums:   19.02.2021 01:03

Neesmu uzturzinātniece, lai sniegtu ļoti vispusīgu atbildi.

Par jēlām olām.
Salmonellas pieminēju.

Iedzerot baltumu kā no olas nākušu, tas kuņģī varot sarecēt lielās pārslās, ko grūti sagremot. Putotam un jauktam pārslas saveidot grūti būtu. Zināju vienu dzērāju, kurš slikto dūšu un sāpošo kuņģi no rītiem ārstēja izdzerot 2 jēlas sakultas olas.
Viņam palika labāk.
Ar pienu arī apmēram tāpat - cits dzer, ja kuņģis sāp, bet esmu redzējusi kā kaķēns ar mokām atvemj lielu govs piena recekli vienā gabalā.

Jēlā olas baltumā ir arī avidīns - noārda B1 vitamīnu. Lai tiktu pie B1 avitaminozes vismaz pāris vai vairāk jēlas olas manuprāt būtu jādzer katru dienu. Vārnai, kura apēda uz manas lodžijas noliktās 10 olas B1 avitaminoze neattīstījās.
Bet reizēm lizocīma un maigās struktūras dēļ dzīvniekiem tieši veselu sakultu olu iesaka pie gr.trakta iekaisumiem.
Lizocīmu cenšas ražot arī rūpnieciski.

Pāris dzeltenumus dienā vesels cilvēks var droši, Danilāns uzskata, ka var apēst arī 3 olas dienā. Dzeltenumus liela daļa jau tāpat lieto mīkstus.

 Re: firmas ēdiens
Autors: nu
Datums:   20.02.2021 18:16

Paldies, daudz kas kļuva skaidrāks . Vai esi saistīta ar medicīnu?

 Re: firmas ēdiens
Autors: Titi
Datums:   20.02.2021 23:51

Ar medicīnai radniecīgu nozari.

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *