Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Laipni lūgti atpakaļ!

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 par plītīm
Autors: nu
Datums:   23.02.2021 18:50

Jums kā pieredzējušiem ēstgatavotājiem, gribu pavaicāt, kādu plīti izmantojat? Man tā pati vecā gāzes,bet nupat klausos, ka paziņas apgādājušies ar indukcijas plītīm.
Uz kādas ēdiens sanāk vislabākais??

 Re: par plītīm
Autors: marfa
Datums:   23.02.2021 22:24

Visu mūžu tikai gāzes plīts, cepenes gan pēdējā laikā elektriskās.nedomāju, ka plīts kaut ko ietekmē.
Nu ja nu tikai vecu vecā malkas krāsns - cepeši gardāki :), man liekas.
piedevām jaunie laiki ienes korekcijas, ir grili, gaisa krāsnis, visādi vakuuma katli.

 Re: par plītīm
Autors: Titi
Datums:   23.02.2021 22:30

Gatavošanu apguvu vēlu, bet pieredze ar elektrisko, gāzes, malkas plīti.
Šobrīd lietoju gāzes plīti, kuru vienu brīdi nevarēju ciest.
Man patīk, arī cepeškrāsns - lietoju cepammaisu, papīra tūtās senāk sanāca izcili cepeši.
Uz malkas plīts manas auklītes vārītā putraimu biezputra bija vislabākā... Arī vienas lauku saimnieces biezputra.
Zupas var izvārīt labas uz visām 3, cept laikam ērtāk uz gāzes.

 Re: par plītīm
Autors: Titi
Datums:   23.02.2021 22:32

marfa - ticu, ka cepeši gardāki malkas plītī.

 Re: par plītīm
Autors: mm
Datums:   26.02.2021 19:35

nu atceros no bērnības, ka arī pīrāgi škita gardāki, ja bija cepti malkas plītes cepeškrāsnī.

 Re: par plītīm
Autors: Titi
Datums:   17.03.2021 15:07

No http://receptes.tvnet.lv/7198996/sefpavara-ieteikumi-kartupelu-izvele-un-padomi-ideali-kraukskigam-pankukam?_ga=2.113088387.607450517.1615933805-5329815.1472900226

"Speciālists skaidro, ka pankūkām veidojas labāka garša, cepot tās uz malkas plīts biezā čuguna pannā. "

"viens no tīkamākajiem kartupeļu gatavošanas veidiem šķiet senākais no tiem — cepšana pelnos vai oglēs. “Bumbuļus pirms cepšanas nomazgā, noberž no tiem zemes paliekas un nosausina. Tad ierušina ugunskura, kamīna vai grila oglēs un cep, līdz tupeņi ir mīksti"

Esmu cepusi kartupeļus kamīnā, bērnībā malkas boilera krāsniņā ceptā mitrā, ja nemaldos, avīzē ietītā siļķe bija lieliska.

 Re: par plītīm
Autors: mm
Datums:   18.03.2021 19:59

Un kādas pannas lieto?

 Re: par plītīm
Autors: Titi
Datums:   19.03.2021 20:29

Šobrīd jau gadu maximas akcijā iepirktās Kitchenaid pannas, - ļoti labas, nav jāmazgā, jāizslauka ar papīra dvieli, pāris reizes gan ar mīkstu švammīti pamazgāju, eļļu vajag pavisam minimāli.

 Re: par plītīm
Autors: marfa
Datums:   19.03.2021 20:51

mana vīramāte esot siļķi avīzē cepusi, bet kā, - nav kam jautāt vairs.

 Re: par plītīm
Autors: Titi
Datums:   21.03.2021 15:08

http://www.santa.lv/raksts/ievasreceptes/receptes/gatavosanas-veidi/grilejumi/cepta-salita-silke-avize-14337/

http://www.apollo.lv/5184998/avize-ietita-cepta-silke


http://www.garsigalatvija.lv/uz-oglem-cepta-silke-kurzemnieku-gaume/

 Re: par plītīm
Autors: mm
Datums:   24.03.2021 20:40

oho, būs jāizmēģina!

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *