Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Laipni lūgti atpakaļ!

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 par to pashu
Autors: RedRed
Datums:   01.04.2010 10:05

Izlasīju Minas recepti. Liekas jau nu tiešām gardi, bet baigi daudz :( Varbūt kāds var pateikt uz mazākiem daudzumiem recepti? Man bail pašai eksperimentēt. Es gribētu pamēģināt ar 500g biezpiena.
Ja ne, tad izmantošu Ievar Virtuvē atrastās pashas receptes, kaut arī Minas izklausās gardāka.

 Re: par to pashu
Autors: Made
Datums:   01.04.2010 10:09

Vai Minas receptes daudzumus nevar, teiksim, uz pusi vai 3 reizes samazināt?

 Re: par to pashu
Autors: RedRed
Datums:   01.04.2010 10:13

Tur dažas vienības nedalās uz 3, piemēram, 2as paciņas saldā krējuma vai 4as olas. Ja nu vienīgi uz pusi, bet tad atkal liekas, ka baigi daudz sanāk un ja nu man negaršos?
Un ja es negribu likt putukrējumu, vai man turēsies tā masa kopā?

 Re: par to pashu
Autors: lana
Datums:   01.04.2010 10:15

RedRed te daudz dazadas recepte ar pasham(krievu valoda)ar visam reportazam.Varbut noderes!http://forum.say7.info/forum79.html

 Re: par to pashu
Autors: rutta
Datums:   01.04.2010 10:18

Šī ir laba :)

http://www.sapforums.lv/index.php?t=48943

 Re: par to pashu
Autors: rutta
Datums:   01.04.2010 10:29

Mina
Datums: 02.04.2007 12:03

Vēl viena nevārītās pashas recepte:

- 1.5 kg biezpiena
- 250 g sviesta
- 2 pac. saldā krējuma
- 4 olas
- 1-2 glāzes cukura
- 2 citroni
- 1-2 tējkarotes vanilīna cukura
- pa saujai lazdu riekstu, Indijas riekstu, valriekstu un mandeļu (es pērku pa 50 g no katra veida)
- pa saujai žāvētu augļu - rozīnes, aprikozes un plūmes
(es pērku pa 100 g no katra veida)
- ~ 100 g marmelādes


Verdošā ūdenī noskalotus augļus un riekstus sagriež gabaliņos. Sagriež gabaliņos marmelādi. Norīvē citroniem mizu un izspiež sulu. Biezpienu 2x izmaļ caur gaļas mašīnu (es sablenderēju). Atdala olām baltumu no dzeltenuma. Sviestu kopā ar olu dzeltenumiem, cukuru, vanilīna cukuru un sarīvēto citrona miziņu sakuļ. Iemaisa biezpienu. Pievieno citrona sulu un samaisa. Pievieno marmelādi, augļus un riekstus un samaisa. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru un iecilā masā. Olbaltumus sakuļ putās un iecilā masā.

Pēc tam es masu sadalu divās porcijās, katru porciju iesienu marlē un iekaru ledusskapja redelēs notecināties. Cik zinu, varianti ir dažādi - citi notecina ar marli izklātā puķpodā, lai izveidojas forma, citi izliek pieliekamajā. Galvenā ideja ir viena - pasha jānoliek vēsā vietā un obligāti jānotecina.
Es pashu parasti taisu sestdienas vakarā, un svētdienas rītā tā ir gatava.

Pasniedzu ar dzērveņu ķīseli. Bet tas ir gaumes jautājums - citi to ēd vienu pašu vai ar kafiju, vai ar kādu citu mērci.



Te sadalīju visu 3x mazāk.






500g- biezpiens
80g- sviests
200ml- saldais krējums
2gab.- olas
100-150g- cukurs
0,5 gab.- citrons
1/2 tējk.- vaniļa

50g- kādunebūt riekstu
sauja žāvaugļu
drusku marmelādes


 Re: par to pashu
Autors: fjaska
Datums:   01.04.2010 10:30

Nu bet var tak, teiksim, 4 lielu olu vietā paņemt 2 mazas, un no nepielikt veselu paciņu krējuma, bet ~2/3. Un atlikušo trešdaļu pieliet pie kafijas tiem, kas vēlas.

Šitā Minas recepte bija baigi feinā, ja kas. Pērngad visi ēda un mani slavēja.

 Re: par to pashu
Autors: Antuanete
Datums:   01.04.2010 10:45

Es arī pagājušogad taisīju pēc Minas receptes - sanāca ļoti daudz, labi, ka māmiņai bija divi svaigi puķupodi, kuros likt to pashu notecināties :)
Šogad netaisīšu - manuprāt, tāda trekna biezpiena torte vien tur sanāk :)

 Re: par to pashu
Autors: RedRed
Datums:   01.04.2010 10:45

Paldies par linkiem un receptes sadalīšanu 3 daļās :) kaut ko no visa būs jāpamēģina.

 Re: par to pashu
Autors: Hestry
Datums:   01.04.2010 10:58

Vai kāda ir taisījusi vārīto pashu? Gribu pamēģināt pēc Ievas receptes

 Re: par to pashu
Autors: sin-sin
Datums:   01.04.2010 11:24

Manu recepti nez vai var īsti nosaukt par pashu, bet kautkas līdzīgs jau ir, varbūt drīzāk kā biezpiena torte. Nav jātecina, jo lieku želatīnu. Vismaz manējie katru gadu pieprasa lai taisu uz Lieldienām.
500 g biezpiena (samaļ vai izberž caur sietu)
150 g sviests + 100 g cukurs (to saputo)
2 olas + 50 g cukura ( arī saputo kā biskvītam)
100 g rieksti (sasmalcina)
100 g rozīnes, labāk gaišās
citrona miziņa
1,5 ēd.kar. želatīna uzbriedina, izkausē un nedaudz atdzesē
Samaltajā biezpienā iemaisa, bet ne ieputo - rozīnes, riekstus, sviestu saputoto, pierīvē citrona miziņu, piespiež nedaudz arī tā sulu.Iemaisa želatīnā nedaudz tās masas un tad maisa to pie pārējās biezpiena masas. Tad lēnām maisa klāt saputoto olu ar cukuru, lai iznāk tāda nedaudz pufīga tā kopējā masa. Liek traukā, kur izklāta pārtikas plēve, lai vieglā pēc tam izņemt.
Tā ir 1/2 porcija, ja taisa no 1 kg biezpiena un visu pārējo x2, tad olas jāliek 3 gab., tas daudzums tad ir ~ tortes formai 28cm, nu kādi pāris cm no augšas.

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *