Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Laipni lūgti atpakaļ!

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 želejas salāti
Autors: liene
Datums:   27.07.2010 09:44

Iedodiet lūdzu receptīti, kur ir tomātu un gurķu salāti želejā.
Pārbaudītu laika gaitā.Paldies!

 Re: želejas salāti
Autors: Made
Datums:   27.07.2010 10:57

Autors: Vija
Datums: 20.08.2009 10:54

uz 1 l. burciņas

500gr. ūdens
1-2 karote etiķa esence (2.kar. ja grib stiprakus )
1-2 sipoli sagriezti planos gredzenos
1 ēd.karote sals
1. ēd. karote cukura
4 tējkarotes želantīna + pipari, zalumi, lauru lapa.

Želantīnu uzbriedinu vārīta auksta ūdenī, uzvāru marinādi, ieleju ieksa izskidinatu zelantinu (Ūdens peldē) un virsu sakartotiem tomatiem ar sipoliem un citiem labumiem:))

Lieku strerlizēt - 0,5 l burcina 10 min .

 Re: želejas salāti
Autors: xxx
Datums:   27.07.2010 11:03

Ja domāti tomāti želejā, tad mana recepte (pārbaudīta daudzu gadu garumā) ir šāda: Tīrās burkās kārtām liek tomātu un sīpolu šķēles. Uzvāra marinādi - uz 1l ūdens ņem 2ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti sāls; pipari, lauru lapas un krustnagliņas pēc garšas, var likt arī dilles. Kad marināde uzvārās, izslēdzu, leju etiķa esenci, arī pēc garšas, uz 4l ūdens apmēram 2ēdamkarotes, vai vairāk. Izmakšķerēju garšvielas no marinādes. Katrā burkā beru sausu želatīnu, uz 0,5l burku apmēram 2 tējkarotes, tad leju virsū karsto marinādi un pasterizēju 0,5l burkas 10-12 min. 85grādos. Aizskrūvēju vāciņus un atdzesēju. Tad jāliek ledusskapī, lai saželē.

 Re: želejas salāti
Autors: liene
Datums:   27.07.2010 11:17

Uz 500 gr ūdens 1-2 karotes etiķa esences - Made

uZ 4 L ūdens 2 karotes esences- xxx

Vai uz 500 gr nav par daudz esences?

 Re: želejas salāti
Autors: Made
Datums:   27.07.2010 11:25

Man jau garšo tādi kreptīgi, man nav par stipru, jo tad, kad atdziest un savelkas, stiprums it kā zūd. Gaumes jautājums.

 Re: želejas salāti
Autors: xxx
Datums:   27.07.2010 11:27

Kā jau rakstīju, leju esenci pēc garšas, manuprāt marinādei jābūt nedaudz stiprākai nekā liekas garšīgi, jo stiprums izlīdzinās.

 Re: želejas salāti
Autors: sin-sin
Datums:   27.07.2010 14:44

Mana gadiem pārbaudītā recepte tomātiem, gurķu šķēlītēm un puķukāpostiem (to rozetītes gan pirms tam nedaudz jāpavāra un jāatdzesē). Var arī jauktos taisīt liekot klāt vē pupiņas ( jāapvāra), mazus apaļus sīpoliņus, sēnes mazas(iepriekš arī apstrādāt). Vispār visādas kombinācijas.

1 l ūdens
2,5 ēd.kar. cukura
1 ēd.kar. sāls (bez joda piedevām un labāk rupjo)
4 ēd. kar. želatīna (ar kaudzīti tomātiem vai pat nedaudz kādu lieku karoti, gurķiem,puķukapostiem var līdzenu karoti)
8 ēd.kar. etiķa 9%(ja grib pikantākus,tad var pielikt vairāk)
pipari, lauru lapa
Tomātus (man patīk sagriezti gabalos vai pavisam mazi tomātiņi) vai gurķus šķēlītēs liek burkās, pa starpu var likt arī sīpola šķēlītes un dilles (gurķiem,puķukāpostiem). Pieliek piparus, lauru lapu.
Ar daļu no tā litra ūdens aplej želatīnu. Pārējo ūdeni ar sāli un cukuru uzvāra un pieliek etiķi un uzbriedināto želatīnu. Uzkarsē, lai uzmet pirmo burbuli, bet nevāra. Lej burciņās, uzliek vākus un pasterizē 0,5 l burciņas 10 min pie 75-80*. Taisa ciet un atdzesē. Atdzesētas liek ledusskapī, lai sastingst, pēc tam vēsā vietā uzglabā.
No viena litra iznāk apm. 4-ām tomātu 0,5 burciņām .

 Re: želejas salāti
Autors: pff
Datums:   04.08.2020 23:10

O, tomāti želejā! Pamēģināt trešo reizi dzīvē? Ja nu sanāk? 😂

 Re: želejas salāti
Autors: marfa
Datums:   04.08.2020 23:38

būs man arī jāiemēģina tomāti želejā, radi solās tomātus vest.

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *