Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Laipni lūgti atpakaļ!

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 tušonka
Autors: Ciba
Datums:   27.07.2010 10:24

Meitenes! Lūdzu padomiņu cūkgaļas likšanai burkā. Ko var salikt un kā to dara? Liels paldies.

 Re: tušonka
Autors: Made
Datums:   27.07.2010 10:55

Savulaik, kad bija vēl pašu suķi, darījām tā:

Gaļas gabalus apcepinājām un likām lielā katlā vārīties kopā ar garšvielām (sāls, pipari, lauru lapas, nedaudz ķiploka, burkāni). Garšvielas katra paša ziņā. Mēs ar pārāku sajaukumu nepārspīlējam, lai nepazustu gaļas garša.

Tikmēr tīras burkas karsējās gan uz plīts, gan cepeškrāsnī. Metāla vāciņi karstā ūdenī.

Kad gaļa gatava, to liek burkās, aizvāko, atdzesē un liek pagrabā.

 Re: tušonka
Autors: Zaķis25
Datums:   27.07.2010 11:03

Jā, mums arī agrāk laukos šito taisīja. Metode tāda pati, vienīgi no garšvielām tika lietots tikai sāls, pipars. Un tagad uz sitiena nevaru atcerēties uz 100%, taču man aizdoma, ka pildītas burkas vēl arī tika karsētas ūdenī.
P.S. Neviena burka pa gadu gadiem neuzsprāga, neviens nesaindējās. Glabājās arī gadu gadiem, taču toreiz bija pavisam citas kvalitātes vāki un to gumijas.

 Re: tušonka
Autors: Ciba
Datums:   27.07.2010 11:07

Paldies. Jā arī es esmu dzirdējusi, ka samaisa ar sāli pipariem un lauru lapu, liek burkās un 3 stundas vāra, tad aizvāko. Vai ir kāda šo recepti mmēģinājusi?

 Re: tušonka
Autors: mirttante
Datums:   27.07.2010 11:08

ir likta gan gabalos griezta, gan rupji malta gaļa-bija gaļmašīnā tāds siets-gulašam it kā, gaļa līž ārā nevis pa apaļu caurumu, bet garenu.Sāls, piperi ,laurlapa.Ir liktas vistas un zivis.Bet karsēts tai baisajā bundulī, burkas liktas ūdenī.man no tā verķa bija allaž bail.ja kas, tad augšstāva kaimiņš ar visu manu gaļu uz jumta

 Re: tušonka
Autors: Zaķis25
Datums:   27.07.2010 11:09

Nē, šitā gan nedarījām, nevaru iedomāties, kā tā gaļa burkās "nogatavināsies". Burkās lika jau saceptu/sasautētu gaļu.

 Re: tušonka
Autors: māsīca Pema
Datums:   27.07.2010 11:19

esmu likusi svaigo gaļu ar garšvielām (sāls, pipari, lauru lapa, zaļumi) bundžās, tad aizvākotas vārījusi katlā ar ūdeni ~ 3 stundas. sevišķi garšīga bija liellopa gaļa, taču arī cūciņai nebija ne vainas. Stāvēja bez problēmēm, taču glabāju ledusskapī, jo gatavošana sanāca vasarā.

 Re: tušonka
Autors: rutta
Datums:   27.07.2010 12:46

Jēlu gaļu sagriežam kubiņos, samaisām ar garšvielām, liekam bleķa bundžās, ar speciālu parikti aizvalcējam un vāram tādā uzpariktē, kur regulē spiedienu.

 Re: tušonka
Autors: Ciba
Datums:   27.07.2010 13:12

Rutta
Nu tad es domāju, ka arī burkā var šitā pat taisīt, vai ne?

 Re: tušonka
Autors: mirttante
Datums:   27.07.2010 13:33

mēs taisījām burkās, tad nebija ne bundžas, ne tādas bundžu aizvākojamās pariktes.Burkas aizgrieza ar parastu valcējamo un karsēja, neatceros, laikam 2 atm. spiediens bija, tad izslēdza gāzi, vilka to bunduli uz vannasistabu un dzesēja, pie kam, strauji nevarēja, jo tad varēja vākus noraut.

 Re: tušonka
Autors: rutta
Datums:   27.07.2010 17:58

Jā, kad nebij bundžu, likām puslitra burkās.

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *