|
 |
Laipni lūgti atpakaļ!
Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".
Foruma niku statistika
Forumiešu horoskopu statistika
Foruma lietošanas noteikumi
Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv
|
|
Ķēķis
Dažas receptes |
Autors: Rude Datums: 20.11.2005 20:27
Lai rītdienas apmeklētājiem būtu ko palasīt :))))
Ļoti garšīga vistas filejas gatavošanas recepte (no avīzes Virtuve)
4 vistas filejas
0,5 glāze krējuma
2 tējkarotes sinepju
1 tējkarote medus
1 sadrupināts buljona kubiņš (man tādu nav, es piešāvu Vegetu)
Visu sajauc, pusē marinādes ieliek filejas uz dažām stundām, labāk uz 12 vismaz. Cep uz nelielas gāzes zem vāka. Pasniedz ar augļiem un otru pusi krējuma ar garšvielām izmanto kā mērci.
|
|
Re: Dažas receptes |
Autors: Rude Datums: 20.11.2005 20:30
Baklažāni kā sēnes
Baklažānus sagriež palielos kubiņos, 10 min pavāra sālsūdenī. Uz pannas apcep sīpolus, baklažānus notecina uz sieta un pievieno sīpoliem. Kopā mazliet apcep. Garšo kā sēnes.
|
|
Re: Dažas receptes |
Autors: Rude Datums: 20.11.2005 21:37
Ļoti ātras un vienkāršas picmaizītes
Kubiņos sagriež šķiņķi un sīpolus. Gatavo kārtaino mīklu izrullē, plānā kārtiņā apsmērē ar tomātu mērci, uzber sīpolus un šķiņķi, stingri sarullē, desiņu sagriež šķērsām pus cm biezās ripiņās un cep apm 15 minūtes 220 grādos.
|
|
Re: Dažas receptes |
Autors: Rude Datums: 20.11.2005 21:48
Un tagad par siera plati
Kādā kulinārijas raidījumā saskatījos itāļu šefpavāra padomus par to, kā pareizi veidot un pasniegt siera plati.
Tātad sieri uz šķīvja jāizkārto pulksteņrādītāja virzienā sākot no cietajiem, tad aizvien jaunākus un mīkstākus, beigās pūdētie sieri. Pūdētos sierus nevajag griezt ar nazi, bet jālauž gabaliņos. Starp siera šķēlēm kārto bumbiera, kivi šķēles, mazus (3-4 odziņas) vīnogu ķekariņus.
Žēl, ka nevaru ielikt fotogrāfiju.
|
|
Re: Dažas receptes |
Autors: olgucis Datums: 20.11.2005 22:05
Vau, man Vēderprieki jau sāk patikt ;o))
|
|
olgucis |
Autors: Tante Datums: 20.11.2005 22:05
ahaaa.:) beidzot saac saprast Riktigas eedmanjas Veertiibu?.:))
|
|
Re: olgucis |
Autors: Rude Datums: 20.11.2005 23:02
Vēl, bieži pēc svētkiem paliek kāds gurķis burkā, kāds desas gals, neapēsts cepetis, žāvētas gaļas gabaliņš, pusburciņa olīvju.... arī pašsajūta nākošā dienā pēc svinībām prasās pēc soļankas šķīvīša.
Pēcsvētku soļanka
Palielu sīpolu sagriež plānās ceturtdaļripiņās, 3 skābētus (labāk) vai marinētus gurķus sagriež gareniski 4 daļās, tad plānās šķēlītēs.
Katliņā ielej nedaudz eļļas un uz lēnas uguns cep sīpolu līdz tas caurspīdīgs, tad pieliek gurķus un turpina cept minūtes 5. Pievieno 2 ēdamkarotes tomātu pastas, vēl nedaudz pacep, pielej ūdeni, vāra min 15-20.
Pa to laiku sagriež visus gaļveidīgos pārpalikumus salmiņos vai vienalga kā patīk. Pievieno zupai un vāra vēl minūtes 20. Ja ir olīves, pielej nedaudz šķidruma no olīvēm un zupu pagaršo. Pieliek buljona kubiņu līdz vēlamajam sāļumam, labi daudz malto piparu. Pieber olīves, ja ir palicis kāds citrona gals, var iemest arī to, pasniedzot izņem (tas dos tādu patīkamu piegaršu). Vēl 5 min pavāra, izslēdz uguni un min 10 ļauj zupai "savilkties".
Otrajā dienā šī zupiņa noder tiem, kam biku sāp galva un arī atradies pielietojums visam, kas parasti pa gabaliņam pēc svētkiem mētājās pa ledusskapi :)))))
|
|
Re: olgucis |
Autors: Rude Datums: 20.11.2005 23:46
Brūno pupiņu salāti
Apmēram krūzi brūno pupiņu pārlej ar ūdeni un uz lēnas uguns vāra līdz pupiņas mīkstas (ti apm stundu), sāli liek apm 10 min pirms gatavības. Jau 100 x rakstu, ka mērcēt pupiņas nevajag, jo tas īpaši nepaātrina vārīšanas laiku, toties garša mērcētām pupiņām ir krietni sliktāka par nemērcētām. Lai nesprāgtu pupiņu miziņas, tās nedaudz jāpadzesē ūdenī, kurā tās vārījās un tikai tad tas jānolej.
Cepeškrāsnī ieliek 3 paprikas, labāk dažādās krāsās (dzeltenu, oranžu, sarkanu), dažreiz pagrozot cep, līdz miziņa brūngana, ieliek maisiņā. Pēc 10 min novelk no paprikas miziņu un iztīra. Sagriež pupiņas lieluma gabalos.
Mērcei - 1 daiviņa ķiploka, sauja lociņu, eļļa 3/4, nedaudz vīna etiķa vai citrona sulas 1/4, maltie pipari, cukurs, sāls, šķipsniņa provansas garšvielu maisījuma. Visu labi sajauc.
Siltas pupiņas sajauc ar papriku un mērci, liek ledusskapī uz dažām stundām, lai salāti ievelkās.
|
|
Re: Rude |
Autors: baaciens Datums: 21.11.2005 06:37
Iipashs PALDIES par siera plati, lai nu ko bet sierus abazhaju ;)
|
|
Re: Rude |
Autors: baaciens Datums: 21.11.2005 06:37
Iipashs PALDIES par siera plati, lai nu ko bet sierus abazhaju ;)
|
|
Re: Rude |
Autors: Lize Datums: 21.11.2005 09:16
Nu super. Esmu tik priecīga!
|
|
Re: Rude |
Autors: es Datums: 21.11.2005 10:00
atradu Jūs...
|
|
Re: Rude |
Autors: pff Datums: 21.11.2005 10:22
man shod darbaa tieshi soljanka pusdienaas, bet shkjiet, ka arii maajaas ledusskapii ir viss nepiecieshamais lai estu shamo katru otro dienu. nu shausmiigi jau garsho.
|
|
Re: pff |
Autors: Rude Datums: 21.11.2005 11:10
Šis ir tāds ātrais variants soļankai, bet sanāk pavisam garšīgs un ēdams, vakar pati vārīju.
|
|
Re: pff |
Autors: . Datums: 25.03.2006 13:03
.
|
|
Re: pff |
Autors: dew Datums: 28.04.2007 22:24
šeit arī - daudz jauku recepšu, sadalītas kategorijās
|
|
:)) |
Autors: mā Datums: 07.07.2020 00:26
Tā, paceļu augšā vēl vienu tēmu, ko savulaik, vēl, pirms forums tika palaists online, te ir ierakstījusi Rude, arī vien no toreizējām SAP Ķēķa guru.
|
|
Re: :)) |
Autors: marfa Datums: 17.10.2020 21:08
pagājušājā gadā saņēmos un pirmo reizi uztaisīju soļanku.
sanāca laba.
|
|
|