Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Laipni lūgti atpakaļ!

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 Dažas receptes
Autors: Rude
Datums:   20.11.2005 20:27

Lai rītdienas apmeklētājiem būtu ko palasīt :))))

Ļoti garšīga vistas filejas gatavošanas recepte (no avīzes Virtuve)

4 vistas filejas
0,5 glāze krējuma
2 tējkarotes sinepju
1 tējkarote medus
1 sadrupināts buljona kubiņš (man tādu nav, es piešāvu Vegetu)

Visu sajauc, pusē marinādes ieliek filejas uz dažām stundām, labāk uz 12 vismaz. Cep uz nelielas gāzes zem vāka. Pasniedz ar augļiem un otru pusi krējuma ar garšvielām izmanto kā mērci.

 Re: Dažas receptes
Autors: Rude
Datums:   20.11.2005 20:30

Baklažāni kā sēnes

Baklažānus sagriež palielos kubiņos, 10 min pavāra sālsūdenī. Uz pannas apcep sīpolus, baklažānus notecina uz sieta un pievieno sīpoliem. Kopā mazliet apcep. Garšo kā sēnes.

 Re: Dažas receptes
Autors: Rude
Datums:   20.11.2005 21:37

Ļoti ātras un vienkāršas picmaizītes

Kubiņos sagriež šķiņķi un sīpolus. Gatavo kārtaino mīklu izrullē, plānā kārtiņā apsmērē ar tomātu mērci, uzber sīpolus un šķiņķi, stingri sarullē, desiņu sagriež šķērsām pus cm biezās ripiņās un cep apm 15 minūtes 220 grādos.

 Re: Dažas receptes
Autors: Rude
Datums:   20.11.2005 21:48

Un tagad par siera plati

Kādā kulinārijas raidījumā saskatījos itāļu šefpavāra padomus par to, kā pareizi veidot un pasniegt siera plati.
Tātad sieri uz šķīvja jāizkārto pulksteņrādītāja virzienā sākot no cietajiem, tad aizvien jaunākus un mīkstākus, beigās pūdētie sieri. Pūdētos sierus nevajag griezt ar nazi, bet jālauž gabaliņos. Starp siera šķēlēm kārto bumbiera, kivi šķēles, mazus (3-4 odziņas) vīnogu ķekariņus.
Žēl, ka nevaru ielikt fotogrāfiju.

 Re: Dažas receptes
Autors: olgucis
Datums:   20.11.2005 22:05

Vau, man Vēderprieki jau sāk patikt ;o))

 olgucis
Autors: Tante
Datums:   20.11.2005 22:05

ahaaa.:) beidzot saac saprast Riktigas eedmanjas Veertiibu?.:))

 Re: olgucis
Autors: Rude
Datums:   20.11.2005 23:02

Vēl, bieži pēc svētkiem paliek kāds gurķis burkā, kāds desas gals, neapēsts cepetis, žāvētas gaļas gabaliņš, pusburciņa olīvju.... arī pašsajūta nākošā dienā pēc svinībām prasās pēc soļankas šķīvīša.

Pēcsvētku soļanka

Palielu sīpolu sagriež plānās ceturtdaļripiņās, 3 skābētus (labāk) vai marinētus gurķus sagriež gareniski 4 daļās, tad plānās šķēlītēs.
Katliņā ielej nedaudz eļļas un uz lēnas uguns cep sīpolu līdz tas caurspīdīgs, tad pieliek gurķus un turpina cept minūtes 5. Pievieno 2 ēdamkarotes tomātu pastas, vēl nedaudz pacep, pielej ūdeni, vāra min 15-20.

Pa to laiku sagriež visus gaļveidīgos pārpalikumus salmiņos vai vienalga kā patīk. Pievieno zupai un vāra vēl minūtes 20. Ja ir olīves, pielej nedaudz šķidruma no olīvēm un zupu pagaršo. Pieliek buljona kubiņu līdz vēlamajam sāļumam, labi daudz malto piparu. Pieber olīves, ja ir palicis kāds citrona gals, var iemest arī to, pasniedzot izņem (tas dos tādu patīkamu piegaršu). Vēl 5 min pavāra, izslēdz uguni un min 10 ļauj zupai "savilkties".

Otrajā dienā šī zupiņa noder tiem, kam biku sāp galva un arī atradies pielietojums visam, kas parasti pa gabaliņam pēc svētkiem mētājās pa ledusskapi :)))))

 Re: olgucis
Autors: Rude
Datums:   20.11.2005 23:46

Brūno pupiņu salāti

Apmēram krūzi brūno pupiņu pārlej ar ūdeni un uz lēnas uguns vāra līdz pupiņas mīkstas (ti apm stundu), sāli liek apm 10 min pirms gatavības. Jau 100 x rakstu, ka mērcēt pupiņas nevajag, jo tas īpaši nepaātrina vārīšanas laiku, toties garša mērcētām pupiņām ir krietni sliktāka par nemērcētām. Lai nesprāgtu pupiņu miziņas, tās nedaudz jāpadzesē ūdenī, kurā tās vārījās un tikai tad tas jānolej.

Cepeškrāsnī ieliek 3 paprikas, labāk dažādās krāsās (dzeltenu, oranžu, sarkanu), dažreiz pagrozot cep, līdz miziņa brūngana, ieliek maisiņā. Pēc 10 min novelk no paprikas miziņu un iztīra. Sagriež pupiņas lieluma gabalos.

Mērcei - 1 daiviņa ķiploka, sauja lociņu, eļļa 3/4, nedaudz vīna etiķa vai citrona sulas 1/4, maltie pipari, cukurs, sāls, šķipsniņa provansas garšvielu maisījuma. Visu labi sajauc.

Siltas pupiņas sajauc ar papriku un mērci, liek ledusskapī uz dažām stundām, lai salāti ievelkās.

 Re: Rude
Autors: baaciens
Datums:   21.11.2005 06:37

Iipashs PALDIES par siera plati, lai nu ko bet sierus abazhaju ;)

 Re: Rude
Autors: baaciens
Datums:   21.11.2005 06:37

Iipashs PALDIES par siera plati, lai nu ko bet sierus abazhaju ;)

 Re: Rude
Autors: Lize
Datums:   21.11.2005 09:16

Nu super. Esmu tik priecīga!

 Re: Rude
Autors: es
Datums:   21.11.2005 10:00

atradu Jūs...

 Re: Rude
Autors: pff
Datums:   21.11.2005 10:22

man shod darbaa tieshi soljanka pusdienaas, bet shkjiet, ka arii maajaas ledusskapii ir viss nepiecieshamais lai estu shamo katru otro dienu. nu shausmiigi jau garsho.

 Re: pff
Autors: Rude
Datums:   21.11.2005 11:10

Šis ir tāds ātrais variants soļankai, bet sanāk pavisam garšīgs un ēdams, vakar pati vārīju.

 Re: pff
Autors: .
Datums:   25.03.2006 13:03

.

 Re: pff
Autors: dew
Datums:   28.04.2007 22:24



šeit arī - daudz jauku recepšu, sadalītas kategorijās

 :))
Autors: mā
Datums:   07.07.2020 00:26

Tā, paceļu augšā vēl vienu tēmu, ko savulaik, vēl, pirms forums tika palaists online, te ir ierakstījusi Rude, arī vien no toreizējām SAP Ķēķa guru.

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *