Sākums  > Pieredzes apmaiņa  > Ēstuves Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Laipni lūgti atpakaļ!

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ēstuves
 Antica Roma
Autors: reno
Datums:   08.10.2013 15:54

Jaunajā "Rīgas laikā" interesanta intervija ar Jeļenu Kostjukoviču -"Kāpēc itāļiem..." autore.
Sadeva Antica Roma par "tradicionālo ēdienu" risotto -Romā apkaimē rīsus neaudzē un risotto nav tradicionāls ēdiens, bez tam Antīkajā Romas impērijā vispār rīsus nepazina:))
Un vēl visādas interesantas lietas

 Re: Antica Roma
Autors: fjaska
Datums:   08.10.2013 19:01

Šo tieši vakar lasīju un ķiķinājos. Bet nu, protams, viena lieta ir "eksperta" domas, kas cits ir reālā dzīve.

 Re: Antica Roma
Autors: reno
Datums:   08.10.2013 20:12

Vēl man ļoti patika viņas teiktais par lielajiem superpavāriem -viņiem, nabagiem, diendienā jāgatavo pilnīgi vienādi, jo ne ēdiena garša, ne izskats atšķirties nedrīkst.
Tikai mājsaimnieces var radoši improvizēt.

 Re: Antica Roma
Autors: ZMARCART
Datums:   08.10.2013 21:43

Par pavāriem - tā tas ir. Un ne tikai Itālijā. Jo nostādne ir tāda, ka klients, atgriežoties restorānā un pasūtot to pašu ēdienu, kas citā reizē garšojis, sagaida TO PAŠU. Un arī kompānija pie galda, pat ja ne skaļi, tad tomēr sagaida, ka visi identisko ēdienu šķīvji tā arī izskatīsies. Pat atceros, vienā no saviem šoviem Remzijs mācekļus par šito baigi dzenāja.

 Re: Antica Roma
Autors: ZMARCART
Datums:   08.10.2013 21:44

Un par rīsiem runājot. Protams, antīkā Roma par tādiem pat dzirdējusi nebija. Tos ievazāja iekšā, kad sākās lielā tirdzniecība ar Āziju.

 Re: Antica Roma
Autors: dr
Datums:   09.10.2013 10:40

...nu, es arii no sava eediena, ja gatavoju X, tad veelis, kai sanaak X, nevis kkas a la X ;) ... ...ja gatavoju a la X, tad, protams, briiva vieta fantaazijai un rezultaats tik daljeeji prognozeejams ;) ...

...pasarg Dies, ka krogaa, kurp esmu atnaakusi peec kkaa konkreeta, man sadomaatos pasniegt kko attaali radniecisku... ...vairs nenaaktu...

 Re: Antica Roma
Autors: ?
Datums:   28.12.2013 13:05

Tā man bija Dzirnavielas Klondaikā (Tex Mex). Speciāli tur aizgājām dēļ kartupeļu pankūkām ar lasi. Jā, izrādās, viņu sefpavārs tiešām nomainījies pirms gada un cik tur. Vairak turp nav velēšanās doties, protams. 4 nelielas pankūcinas, bišķītis lasis.. Pat pašas pankūkas - diezgan mīkstas un miltainas, nevis kā agrak - kraukšķītis.. Paldies, vairāk neinteresē.

Tad jau jāsaka - malači ir McDonalds - jebkura pasaules malā - viens noteikts standarts, zini ar ko rēķināties. Tādā ziņā - visu cieņu viņiem.

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *